Staat van het pand

30 aug 2022 | Vastgoed Blog

“Hoe slechter het eruit ziet, hoe beter”

 

Veel kandidaat kopers, die een eigen woning zoeken, schrikken snel terug wanneer er veel werk aan de winkel is. Of ze hebben zelf de vaardigheden of tijd niet, of hebben geen zin om die periode te overbruggen. Mensen denken vaak dat er veel werk is, maar soms is dat maar schijn. Je moet door bepaalde situatie heen kunnen kijken. Jaren terug ging ik een rijhuisje bezoeken. Volgens de makelaar waren er veel bezoeken gepland. Eenmaal het huisje betreden, moesten we ons een weg banen tussen meerdere tafels, stoelen, zetels, kastjes, poefjes, staanlampen, vazen, beelden ja zelfs een werkbank. Alles bedekt onder een dikke laag van stof. Toch moesten we trachten goed door te stappen of we bleven kleven aan de grond. Maar mijn tovenaar die me vergezelde liet me snel verstaan dat de ramen, dak en gehele structuur en ook het mooie zichtbare dakgebinte blijkbaar in goede staat waren.

Toen ik de compromis tekende, zei de makelaar me dat vele kandidaat kopers heel snel moedeloos weer buiten gingen. Drie maande later volgde de acte en twee weken en twee containers later hadden Sus en Klus het huisje verhuurklaar.

 

Heel wat mensen hebben ook geen idee van de extra kosten, verbonden aan de uit te voeren werken, of het zal lang duren alvorens ze iemand vinden om een gedetailleerd bestek op te maken. Hierdoor blijft het pand langer op de markt en bieden zich minder kandidaat kopers aan. Ik stelde geregeld vast dat een huis mooier wordt voorgesteld dan het is. Dat is nog een betere situatie voor jou als investeerder, want dan krijgt de verkoper wel heel wat bezoekers, maar zijn er nog meer die snel afhaken.

Durf daarom voldoende tijd te laten voor jij in actie komt , want de belangrijkste economische wet die in alle markten speelt, ‘de wet van vraag en aanbod’, zal ook in de vastgoedwereld zijn werk doen. Gezien er weinig vraag is of dat de vraag daalt naar zo’n type woning zal de prijs gaan dalen als het een tijd te koop staat. Vaak zal je zien dat men dan tevens van immokantoor gaat veranderen, want de eigenaar is niet tevreden over die zijn prestaties.

 

Dit is een stuk uit het boek “Start to invest in Real Estate” klik HIER voor het boek.

Andere artikelen

Investeren in vastgoed, privé of met vennootschap?

Investeren in vastgoed, privé of met vennootschap?

Ontdek de cruciale verschillen tussen privé investeren in vastgoed of via een vennootschap. Leer over fiscale voordelen, financieringsopties en strategieën voor nalatenschap om de beste keuze te maken voor jouw investeringsdoelen. Lees nu voor deskundige inzichten en tips.

Lees meer
Voor- en nadelen van nieuwbouwappartementen

Voor- en nadelen van nieuwbouwappartementen

Als vastgoedinvesteerder sta je voor talloze mogelijkheden om je kapitaal te beleggen. Eén daarvan is de keuze tussen nieuwbouw of bestaande panden. Investeren in nieuwbouwappartementen heeft zijn eigen voor- en nadelen. We verzamelden de belangrijkste argumenten die...

Lees meer
Woordbreuk op de begrotingsronde

Woordbreuk op de begrotingsronde

Financiële ondersteuningen door de overheid om sneller naar een beter klimaat te evolueren, kennen we al lang en kunnen we zeker toejuichen. Vaak werden ze te snel genomen zodat men er achteraf op moest terugkomen. Denken we maar aan de beruchte...

Lees meer