Negatieve mindset over geld

30 aug 2022 | Vastgoed Blog

Ondanks dat ik thuis en op internaat eerder negatieve berichten had opgestoken over geld verdienen, Vond ik het leuk om dingen te verkopen en er geld aan over te houden. Ik kon me zaken permitteren, die misschien niet zo evident waren voor een pas afgestudeerde. Het voelde vreemd, zelfs een beetje fout om thuis daarover te spreken. Zeker toen ik besloot als bijna blinde een occasie sportwagen vanuit Californië te importeren en vrijwillige chauffeurs te zoeken. Ik denk dat ma toen gedacht moet hebben dat het kunnen zot worden van studeren, waarvoor zij had gewaarschuwd, bij mij wat later zijn uitwerking kende.

Herken jij dit schaamtegevoel rond geld verdienen? Of misschien werd jij net wel gestimuleerd om zo snel mogelijk wat centen te verdienen. In dat geval is jouw overtuiging rond geld of vermogen bezitten wellicht al de juiste om aan investeren te beginnen. Maar noteer vooral dat ongeacht je opvoeding, als jij voor jezelf hebt beslist dat je financieel vrij wil worden, dat absoluut kan.

Vaak wordt er in opvoeding onbewust een negatieve connotatie meegegeven over veel geld of vermogen bezitten. Meestal kom dit omdat onze ouders en opvoeders in het algemeen niet hebben geleerd hoe geld goed te beheren, laat staan een vermogen op te bouwen. Daardoor weten ze dus niet hoe eraan te beginnen, met als gevolg dat ze het zelf niet toepassen en het dus ook niet kunnen overdragen. Het is dan het makkelijkste om de schuld bij het geld of de bezitters ervan te leggen.

Jouw money mindset is niet meer dan de onbewuste wijze hoe jij tegen geld of rijkdom aankijkt, ten gevolge van wat je erover hebt mee gekregen vanuit je opvoeding en directe omgeving. Het is echter best mogelijk dat je, zoals het bij mij was, toch het gevoel hebt dat je er anders wil naar kijken of over denken dan wat je onbewuste tot nu toe zegt. Dus dat goed geld verdienen of over een vermogen beschikken OK is.

Dit een deel uit het boek “start to invest in real estate” het boek is HIER te bestellen.

Andere artikelen

Investeren in vastgoed, privé of met vennootschap?

Investeren in vastgoed, privé of met vennootschap?

Ontdek de cruciale verschillen tussen privé investeren in vastgoed of via een vennootschap. Leer over fiscale voordelen, financieringsopties en strategieën voor nalatenschap om de beste keuze te maken voor jouw investeringsdoelen. Lees nu voor deskundige inzichten en tips.

Lees meer
Voor- en nadelen van nieuwbouwappartementen

Voor- en nadelen van nieuwbouwappartementen

Als vastgoedinvesteerder sta je voor talloze mogelijkheden om je kapitaal te beleggen. Eén daarvan is de keuze tussen nieuwbouw of bestaande panden. Investeren in nieuwbouwappartementen heeft zijn eigen voor- en nadelen. We verzamelden de belangrijkste argumenten die...

Lees meer
Woordbreuk op de begrotingsronde

Woordbreuk op de begrotingsronde

Financiële ondersteuningen door de overheid om sneller naar een beter klimaat te evolueren, kennen we al lang en kunnen we zeker toejuichen. Vaak werden ze te snel genomen zodat men er achteraf op moest terugkomen. Denken we maar aan de beruchte...

Lees meer