Individuele vastgoedbegeleiding

De uitdagingen van investeren in vastgoed

Beleggen in vastgoed kan een lucratieve inkomstenbron zijn, maar het is ook een risicovolle activiteit met veel factoren die je rendement kunnen beïnvloeden. Een goed inzicht en kennis van de markt en van de financiële en fiscale mogelijkheden is dan ook essentieel om je project te doen slagen. Ons motto is niet voor niets “vastgoed moet je niet bekijken maar becijferen”.

We kregen zoveel aanvragen van studenten voor persoonlijke begeleiding in hun vastgoedprojecten, dat we hebben besloten hier een antwoord op te bieden.

Hoe kan coaching je vastgoedbelegging doen slagen

Het doel is ervoor zorgen dat jouw project uiteindelijk zal renderen. Maar niet iedereen botst op dezelfde hindernis of heeft dezelfde noden: sommigen beheersen de theorie maar komen niet tot actie, sommigen hebben hulp nodig bij hun strategie,  anderen hebben al een kleine portefeuille, maar ervaren moeite met uitbreiden naar de volgende stap.

De mate waarin coaching, begeleiding of onze hulp wordt gevraagd, loopt erg uiteen. Daarom hebben wij ons aanbod van individuele begeleiding opgedeeld in 3 categorieën.

Drie soorten vastgoedbegeleiding

Jaartraject

Het jaartraject is een optie voor studenten die ook deelnamen aan het seminar. Zij kunnen opteren voor 10 maandelijkse online opvolgsessies. Je wordt verder begeleid bij de toepassing van de theorie die in het seminar aan bod kwam. Je krijgt advies, kan je vragen stellen en je krijgt feedback op de ondernomen stappen. Het doel: je eerste of volgende investeringspand aankopen.

Bovendien krijgen alle studenten toegang tot onze besloten vastgoed community waarop altijd ondersteuning wordt geboden door mede-studenten en experten uit alle relevante domeinen.

Jij blijft verantwoordelijk voor onderhandelingen met de diverse actoren: eigenaars, makelaars, notaris, bank, aannemers voor renovatie en/of technieken. Uiteraard begeleiden wij jou hier maximaal in.

Vastgoed audit

Je hebt minstens al een investeringspand, maar je weet niet goed of je het tot nu toe goed hebt aangepakt of je hebt twijfels hoe je nu verder moet groeien. Je hebt nood aan een grondige analyse van je huidige financiële situatie.

We verzamelen al het cijfermateriaal en contracten. Hiervoor krijg je toegang tot onze financiële foto-module, waar je stap per stap wordt begeleid om alle informatie op te laden, nodig om een totaalbeeld te krijgen van je huidige financiële, fiscale en vermogensstatus, zoals: je gezinssituatie, je gezinsinkomen, welke soorten beleggingen heb je, welke soorten panden heb je en in welke regio(‘s) bevindt je portfolio zich.

Voor elk pand bezorg je ons: aankoopakte, kredietakte, aflossingstabel, huurcontract, EPC-verslag, 3 laatste energie-afrekeningen en jaarverslagen van de VME.

Daarmee gaan wij aan de slag voor een grondige vastgoed-audit. We analyseren je financiële situatie, je huidig vermogen en het actuele en potentiële rendement. We identificeren potentiële risico’s en stellen waardevolle inzichten en aanbevelingen samen om je portefeuille te verbeteren op korte en lange termijn. We tonen aan hoe jij je portefeuille naar een hoger niveau kan tillen.

Na een intakegesprek, ontvang je een prijsvoorstel en overeenkomst op maat.

Commandverklaring

Zowel in het boek als in het seminar komt de commandverklaring aan bod.

Jij bepaalt de doelen, criteria en financiële mogelijkheden voor de aankoop van een investeringspand. Daarmee geef je de VastgoedFaculteit de opdracht om alle nodige stappen te ondernemen.

De VastgoedFaculteit staat dan in voor de zoektocht, de analyse of het gaat om een labiel pand, alle routinechecks, het uitbrengen van een bod en alle volgende stappen, documenten en attesten tot aan het verlijden van de akte.

Er wordt vooraf een commandverklaring opgemaakt, en deze zal rechtsgeldig gemaakt worden door een notaris. De vergoeding voor alle prestaties wordt ook in deze overeenkomst vooraf bepaald.

De kostprijs voor deze uitdagende opdracht bestaat uit 2 delen:

  • forfait: 1% van de vraagprijs;
  • variabele commissie op het verschil tussen definitieve aankoopprijs en vraagprijs afhankelijk van de grootte en complexiteit van de opdracht

Ik kies voor persoonlijke begeleiding

Hulp nodig bij je vastgoedproject? Vraag individuele begeleiding aan en laat de VastgoedFaculteit je helpen om je vastgoeddoel te bereiken. Neem contact op via het onderstaande formulier en onze experts zullen een oplossing op maat creëren.

Ik wil een vrijblijvend intakegesprek voor:

Ander aanbod

Infoavonden

Seminar

Copyright © 2023 | All Rights Reserved | Powered by More Online